Yrityksen toiminta

Yrityksen toimiala on höyryvetureiden ja nostalgiajunakaluston osto, myynti, kunnostus, ylläpito ja nostalgiajunamatkojen sekä näihin liittyvien palveluiden ja matka- ja majoituspalveluiden järjestäminen ja välittäminen, sekä alaan liittyvien tarvikkeiden kauppa ja ravintolatoiminta.

Höyryveturimatkat1009 Oy markkinoi Ukko-Pekka Hr1 1009 höyryveturia sekä kolmea vaunua (ravintola/baari- ja salonkivaunua). Vaunujen henkilökapasiteetti on n. 170. Junan toisessa päässä on vain henkilökunnan käyttöön tarkoitettu generaattori/keittiövaunu. Höyryveturimatkat 1009 Oy:n henkilökunta valvoo juna-asiakkaiden turvallisuutta matkan aikana ja asemien laitureilla.

Yleisöjunien ohella kalustomme on käytettävissä myös tilausliikenteessä. Kouvolasta pääsemme liikennöimään Oulun, Lahden, Kotkan/Haminan ja Lappeenrannan suuntiin. Meillä on myös mahdollisuus liikennöidä esimerkiksi Lahdesta Heinolaan/Loviisaan.

Liikenteenturvallisuusviraston myöntämän turvallisuustodistuksen perusteella Höyryveturimatkat 1009 Oy saa harjoittaa rautatieliikennettä Suomen rataverkolla. Nostalgiajunaliikenteellä on pakollinen toiminnanvastuuvakuutus.