Tulevat höyryveturiajot

Tarjolla unohtumaton matkakokemus

"Itsenäinen Suomi 100-vuotisjuhlajuna" - Ukko-Pekka höyryjunalla päämajakaupungista Mikkelistä Pielisen-Karjalaan

 

Rukajärven suunnan veteraanitapahtumat -nimellä järjestetään Suomi 100 vuotta -hankkeeseen läheisesti liittyviä seminaaritilaisuuksia, joissa kerrotaan Suomen veteraanisukupolven työstä kansan itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Tilaisuudet huipentuvat Lieksassa järjestettävään kaksipäiväiseen tapahtumaan kenraalimajuri E.J. Raappanan muistoseminaarin nimellä 1.-2.6.2017, jonne voi matkustaa höyryjunalla maakuntien läpi päämajakaupungista Mikkelistä Pieksämäen, Kuopion, Iisalmen, Kajaanin, Kontiomäen, Sotkamon, Valtimon ja Nurmeksen kautta Lieksaan. Höyryjunassa esiintyvät mm. Ylä-Savon veteraanimuusikot.

Juna lähtee Kouvolasta torstaina 6.40 ja edelleen Päämajakaupungista Mikkelistä 1.6. klo 8.50, matkalla yövytään hotellissa Nurmeksessa, ja juna saapuu Lieksaan pe 2.6 aamupäivällä. Osalla matkan varren asemista on aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Yöpyminen mahdollista Bomba hotellissa hintaan

Majoitus

93€/2hh/vrk ja 73€/1hh/vrk standard-huoneissa

73€/2hh/vrk ja 53€/1hh/vrk Karjalaiskylän huoneissa

Hinta sisältää buffet-aamiaisen

tai Lomasirmakassa hintaan 30 per/henkilö. Sirmakan huoneisiin mahtuu 2-3 henkilöä Lomasirmakan aamiainen hotelli Bombassa lisähintaan 10 euroa/henkilö. Bombaan ja Lomasirmakkaan alustavasti varattu huoneita tuohon hintaan. Matkustaja itse tekee lopullisen varauksen.

Juna palaa 2.6.2017 juhlan jälkeen Lieksasta Joensuun, Siilijärven, Kuopion ja Pieksämäen kautta Päämajakaupunki Mikkeliin. Lähtöaika Lieksasta klo 15.50.

 

Tämä matka soveltuu mm. ylioppilas- ja yrityslahjaksi. Kannattaa ilmoittautua ajoissa. Paikkoja rajoitetusti.

Matkalippujen hinnat ovat nyt taulukko muodossa.

Paluureitti on Lieksa - Joensuu - Siilinjärvi (vaihtoyhteys Iisalmen ja Kajaanin matkustajille pohjoiseen menevään junaan S 69 lähtöaika klo 20.45 Siilinjärveltä ) - Kuopio - Pieksämki - Mikkeli - Kouvola.

Lisätietoa Lieksan 1.-2.6.2017 juhlan ohjelmasta matkasta ja matkan järjestämiseen osallistuvista yhteisöistä: www.rukajarvensuunnanhistoriayhdistys.fi ja www.rukajarvikeskus.fi  sekä Sotaveteraaniliiton facebook-nettisivuilta.

Varaukset  ja tiedustelut Marko Hakanpää, puh. 0403417383, hakanpaamarko@gmail.com

Lappeenranta, Imatra, Joutseno, Pulsa, Vainikkala.

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Etelä Karjalaisia hemmotellaan, kun Ukko Pekka höyryjuna kuljettaa matkustajia Lappeenrannan, Imatran, Joutsenon, Pulsan ja Vainikkalan välillä kahtena päivänä 25.3 ja 26.3 lauantaina ja sunnuntaina. Vainikkalan radalla sijaitseva viehättävä 150 vuotias entisöity Pulsan asema suosittuine kahviloineen on oivallinen retkikohde ja aseman viereen pääsee Ukko-Pekan vetämällä höyryjunalla. Pulsasta junaa jatkaa Vainikkalaan ja tulee takaisin parin tunnin kuluttua. Joutsenosta käsin voi tehdä matkan Lappeenrantaan jossa jää oleskeluaikaa noin viisi tuntia.

Matkalippuja myydään junassa käteisellä; korttimaksupäätettä ei junassa ole. Lastenvaunut ja muut isommat tavarat kulkevat kätevästi ja ilmaiseksi alkuperäiskuntoisessa, Postimuseolta hankitussa postivaunussa, johon kannattaa matkan aikana käydä tutustumassa. Postivaunussa on myös muutamia irtotuoleja, joihin ei myydä paikkalippuja. Kahvilavaunusta saa syötävää ja juotavaa.

Ukko-Pekka -juna ajaa Kouvolasta Lappeenrantaan ja edelleen Joutsenoon lauantaina 25.3 lähtö Kouvolasta klo 8.44. Lähtö Joutsenosta Vainikkalaan  klo 10.55 ja lähtö Lappeenrannasta klo 11.20. Juna palaa takaisin Vainikkalasta noin klo 16 Lappeenrantaan ja jatkaa Imatralle saakka.

Sunnuntaina 26.3 juna lähtee Imatralta klo 10.40 ja noudattaa muutaman minuutin myöhempää aikataulua.

Höyryjunalippu maksaa esim. Lappeenrannasta Pulsaan ja takaisin 25 euroa.

Höyryveturimatkatimatkat 1009 Oy toimii kokonaan talkoovoimin ilman palkattua henkilökuntaa. Historiallisen junakaluston kunnossapidosta ja junahenkilökunnan työstä kiinnostuneet auttavat kädet ovat tervetulleita.