Tulevat höyryveturiajot

"Itsenäinen Suomi 100-vuotisjuhlajuna"
- Ukko-Pekka höyryjunalla päämajakaupungista Mikkelistä Pielisen-Karjalaan

Rukajärven suunnan veteraanitapahtumat -nimellä järjestetään Suomi 100 vuotta -hankkeeseen läheisesti liittyviä seminaaritilaisuuksia, joissa kerrotaan Suomen veteraanisukupolven työstä kansan itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Tilaisuudet huipentuvat Lieksassa järjestettävään kaksipäiväiseen tapahtumaan kenraalimajuri E.J. Raappanan muistoseminaarin nimellä 1.-2.6.2017, jonne voi matkustaa höyryjunalla maakuntien läpi päämajakaupungista Mikkelistä Pieksämäen, Kuopion, Iisalmen, Kajaanin, Kontiomäen, Sotkamon, Valtimon ja Nurmeksen kautta Lieksaan. Höyryjunassa esiintyvät mm. Ylä-Savon Veteraanimuusikot.

Juna lähtee Kouvolasta torstaina 6.40 ja edelleen Päämajakaupungista Mikkelistä 1.6. klo 8.50, matkalla yövytään hotellissa Nurmeksessa, ja juna saapuu Lieksaan pe 2.6 aamupäivällä. Osalla matkan varren asemista on aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Menomatkalla on mahdollista ruokailla Iisalmessa Seurahuoneella, matka asemalta n. 350 m. Ruokaillessa pitää muistaa huomioida junan lähtöaika.

Majoitus

Yöpyminen mahdollista Bomba hotellissa hintaan

93 € / 2hh / vrk ja 73 € / 1hh / vrk standard-huoneissa

73 € / 2hh / vrk ja 53 € / 1hh / vrk Karjalaiskylän huoneissa

Hinta sisältää buffet-aamiaisen.

Bussikuljetus asemalta hotellille ja takaisin 5 € / hlö, maksetaan bussissa käteisellä.

Yöpymismahdollisuus myös Lomasirmakassa hintaan 30 € per henkilö. Sirmakan huoneisiin mahtuu 2-3 henkilöä. Lomasirmakan aamiainen hotelli Bombassa lisähintaan 10 € / henkilö. Bombaan ja Lomasirmakkaan alustavasti varattu huoneita tuohon hintaan. Matkustaja itse tekee lopullisen varauksen suoraan majoitusliikkeeseen.

Juna palaa 2.6.2017 juhlan jälkeen Lieksasta Joensuun, Siilijärven, Kuopion ja Pieksämäen kautta Päämajakaupunki Mikkeliin. Lähtöaika Lieksasta klo 15.50.

 

Matka soveltuu mm. ylioppilas- ja yrityslahjaksi. Kannattaa ilmoittautua ajoissa. Paikkoja rajoitetusti.

Matkalippujen hinnat ovat taulukkomuodossa.

Paluureitti on Lieksa - Joensuu - Siilinjärvi (vaihtoyhteys Iisalmen ja Kajaanin matkustajille pohjoiseen menevään junaan S 69 lähtöaika klo 20.45 Siilinjärveltä ) - Kuopio - Pieksämki - Mikkeli - Kouvola.

Lisätietoa Lieksan 1.-2.6.2017 juhlan ohjelmasta matkasta ja matkan järjestämiseen osallistuvista yhteisöistä: www.rukajarvensuunnanhistoriayhdistys.fi ja www.rukajarvikeskus.fi  sekä Sotaveteraaniliiton facebook-nettisivuilta.

Höyryjunaa ja junamatkaa koskevat tiedustelut Marko Hakanpää, puh. iltaisin 040 3417 383, varaukset mieluiten sähköpostilla marko@hakanpaa.net

Ohjelmaa ja muita itse junaan liittymättömiä asioita koskevat tiedustelut Tenho Tikkanen, puh. 040 540 8045, tenho.tikkanen@gmail.com

MATKALIPPUJEN ENNAKKOMYYNTI PÄÄTTYY 29.5. Sen jälkeen lippuja junasta käteisellä.

Tall Ships Race Turussa 20-22.7.

Suurten purjelaivojen luo pääsee myös höyryjunalla!

Höyryjuna Ukko-Pekan kyydillä pääsee Turun satamaan 20.-22.7. Turun lähialueilta. Tapahtumaan muilla keinoilla saapuvat puolestaan voivat tehdä Turun satamasta käsin höyryjunamatkan lähiseuduille, aina Uuteenkaupunkiin saakka. Turun sataman asema on aivan tapahtuma-alueen lähellä. Vuonna 1948 valmistunut Ukko-Pekka-veturi edustaa aikansa nopeinta pikajunaveturisarjaa Hr1, ja sen suurin sallittu nopeus on 110 km/h. Veturilla on perässään vanhan ajan vaunuja salonkivaunusta postivaunuun. Lisätietoja, hinnasto ja aikataulut tulevat tänne lähiaikoina.
Facebookissa Höyryjuna Ukko-Pekka 1009

AIKATAULUT ja LIPPUJEN HINNAT

Lappeenranta, Imatra, Joutseno, Pulsa, Vainikkala.

Elokuussa (aika ilmoitetaan myöhemmin) etelä-karjalaisia hemmotellaan, kun Ukko-Pekka höyryjuna kuljettaa matkustajia Lappeenrannan, Imatran, Joutsenon, Pulsan ja Vainikkalan välillä. Vainikkalan radalla sijaitseva viehättävä 150-vuotias entisöity Pulsan asema suosittuine kahviloineen on oivallinen retkikohde ja aseman viereen pääsee Ukko-Pekan vetämällä höyryjunalla. Pulsasta junaa jatkaa Vainikkalaan ja tulee takaisin parin tunnin kuluttua. Joutsenosta käsin voi tehdä matkan Lappeenrantaan jossa jää oleskeluaikaa noin viisi tuntia.

Matkalippuja myydään junassa käteisellä; korttimaksupäätettä ei junassa ole. Lastenvaunut ja muut isommat tavarat kulkevat kätevästi ja ilmaiseksi alkuperäiskuntoisessa, Postimuseolta hankitussa postivaunussa, johon kannattaa matkan aikana käydä tutustumassa. Postivaunussa on myös muutamia istumapaikkoja irtotuoleilla. Kahvilavaunusta saa syötävää ja juotavaa.

Ukko-Pekka-juna ajaa Kouvolasta Lappeenrantaan ja edelleen Joutsenoon 12.8. Lähtö Kouvolasta klo 8.44. Lähtö Joutsenosta Vainikkalaan klo 10.48 ja lähtö Lappeenrannasta klo 11.13. Juna palaa takaisin Vainikkalasta klo 16.04 Lappeenrantaan ja jatkaa Imatralle saakka.

Sunnuntaina 13.8. juna lähtee Imatralta klo 10.25 ja Lappeenrannasta klo 11.17. Paluu Lappeenrantaan on klo 15.29 ja Imatralle 16.14. Imatralta pääsee vielä Kouvolaan jonne tuloaika on 19.59.

Höyryjunalippu maksaa esim. Lappeenrannasta Pulsaan ja takaisin 25 euroa.

Höyryveturimatkatimatkat 1009 Oy toimii kokonaan talkoovoimin ilman palkattua henkilökuntaa. Historiallisen junakaluston kunnossapidosta ja junahenkilökunnan työstä kiinnostuneet auttavat kädet ovat tervetulleita.

AIKATAULUT JA HINNAT pdf-tiedostona

Höyryveturimatkat 1009 Oy