Tulevat höyryveturiajot

Tarjolla unohtumaton matkakokemus

"Itsenäinen Suomi 100-vuotisjuhlajuna" - Ukko-Pekka höyryjunalla päämajakaupungista Mikkelistä Pielisen-Karjalaan

 

Rukajärven suunnan veteraanitapahtumat -nimellä järjestetään Suomi 100 vuotta -hankkeeseen läheisesti liittyviä seminaaritilaisuuksia, joissa kerrotaan Suomen veteraanisukupolven työstä kansan itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Tilaisuudet huipentuvat Lieksassa järjestettävään kaksipäiväiseen tapahtumaan kenraalimajuri E.J. Raappanan muistoseminaarin nimellä 1.-2.6.2017, jonne voi matkustaa höyryjunalla maakuntien läpi päämajakaupungista Mikkelistä Pieksämäen, Kuopion, Iisalmen, Kajaanin, Kontiomäen, Sotkamon, Valtimon ja Nurmeksen kautta Lieksaan. Höyryjunassa esiintyvät mm. Ylä-Savon veteraanimuusikot.

Juna lähtee Kouvolasta torstaina 6.40 ja edelleen Päämajakaupungista Mikkelistä 1.6. klo 8.50, matkalla yövytään hotellissa Nurmeksessa, ja juna saapuu Lieksaan pe 2.6 aamupäivällä. Osalla matkan varren asemista on aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Juna palaa 2.6.2017 juhlan jälkeen Lieksasta Joensuun, Siilijärven ja Kuopion kautta Päämajakaupunki Mikkeliin.

Tämä matka soveltuu mm. ylioppilas- ja yrityslahjaksi. Kannattaa ilmoittautua ajoissa. Paikkoja rajoitetusti.

Matkalippujen hinnat ovat nyt taulukko muodossa.

Paluureitti on Lieksa - Joensuu - Siilinjärvi (vaihtoyhteys Iisalmen ja Kajaanin matkustajille pohjoiseen menevään junaan S 69 lähtöaika klo 20.45 Siilinjärveltä ) - Kuopio - Pieksämki - Mikkeli - Kouvola.

Lisätietoa Lieksan 1.-2.6.2017 juhlan ohjelmasta matkasta ja matkan järjestämiseen osallistuvista yhteisöistä: www.rukajarvensuunnanhistoriayhdistys.fi ja www.rukajarvikeskus.fi  sekä Sotaveteraaniliiton facebook-nettisivuilta.

Varaukset  ja tiedustelut Marko Hakanpää, puh. 0403417383, hakanpaamarko@gmail.com

Hiihtolomalla höyryjunaan!

Joulukuussa saamansa suuren suosion innostamana Suomen nopein höyryveturi matkaa taas Turun seudulle helmikuun loppupuolella. Ukko-Pekan vetämä juna vie matkustajat Uuteenkaupunkiin, Naantaliin, Viheriäisten öljysataman radalle ja Piikkiöön. Koska joulukuussa Salossa oli asemalaituri mustanaan kiinnostuneita, on tällä kertaa niin Salosta kuin Paimiostakin mahdollista tehdä pieni edestakainen höyryjunamatka. Uudenkaupungin junaan ei viimeksi riittänyt lippuja kaikille halukkaille, joten tällä kertaa sinne ajetaan neljä kertaa. Niinpä Mynämäessä saadaan nauttia höyryjunan pysähdyksestä peräti kahdeksan kertaa.

Junassa on 182 numeroitua istumapaikkaa. Istumapaikan voi varmistaa ostamalla lipun etukäteen sähköpostitse marko@hakanpaa.net. Matkalippuja myydään myös junassa käteisellä; korttimaksupäätettä ei junassa ole. Lastenvaunut ja muut isommat tavarat kulkevat kätevästi ja ilmaiseksi alkuperäiskuntoisessa, Postimuseolta hankitussa postivaunussa, johon kannattaa matkan aikana käydä tutustumassa. Postivaunussa on myös muutamia irtotuoleja, joihin ei myydä paikkalippuja. Kahvilavaunusta saa syötävää ja juotavaa.

Ukko-Pekka -juna ajaa Kouvolasta Turkuun torstaina 23.2. ja palaa Turusta Kouvolaan sunnuntaina 26.2. Näillekin matkoille ovat matkustajat tervetulleita! Usealta pysähdyspaikalta voi palata VR:n kyydillä takaisin.

Junan omistava Höyryveturimatkat 1009 Oy toimii kokonaan talkoovoimin ilman palkattua henkilökuntaa. Historiallisen junakaluston kunnossapidosta ja junahenkilökunnan työstä kiinnostuneet auttavat kädet ovat tervetulleita.

Varaukset ja tiedustelut Marko Hakanpää, puh. 040 3417 383marko@hakanpaa.net

Ennakkolipunmyynti loppuu maanantaina 20.2.2017 kello 23.59. Lippuja myydään sen jälkeen vain junassa käteisellä.